1: روزنامه های کثیرالانتشار جهت درج آگهی و اخبار شرکت چیست؟
2: نحوه دریافت اوراق سهام به چه صورت می باشد؟
اوراق سهام سهامداران شهرستانی به دفتر مرکزی شرکت عودت داده شده است و کلیه سهامداران برای دریافت اوراق سهام خود باید به همراه مدرک احراز هویت معتبر و فیش واریزی به دفتر شرکت مراجعه نمایند.
3: آیا اساسنامه شرکت میتواند متضمن اختیارات هیات مدیره برای افزایش سرمایه باشد؟
خیر، اساسنامه شرکت نمیتواند حاوی چنین موردی باشد. لیکن مجمع عمومی فوق العاده شرکت پس از تصویب افزایش سرمایه می تواند اختیار اجرایی کردن افزایش سرمایه را طی مدت معینی به هیات مدیره واگذار نماید.
4: در چه صورتی تقسیم سود و اندوخته بین صاحبان سهام جایز است؟
فقط پس از تصویب مجمع عمومی و در صورت وجود منافع، تقسیم 10 درصد سود ویژه سالانه بین صاحبان سهام الزامی است.
5: منظور از تعدیل EPS چیست؟
مدیران شرکتها در ابتدای سال مالی با توجه به چشمانداز فعالیتهای شرکت، EPS معینی را پیشبینی و اعلام میکنند. اما در طی سال با توجه به روند فعالیت ممکن است تغییر و اصلاح در EPS اعلام شده ضروری به نظر برسد و براساس عملکرد شرکت EPS جدیدی اعلام شود. به این تغییر تعدیل EPS گفته میشود.
6: سود نقدی هر سهم شرکت به چه سهامدارای تعلق میگیرد؟
سود هر سهم به سهامداری تعلق میگیرد که در تاریخ برگزاری مجمع عمومی سالیانه شرکت، مالک آن سهم باشد.
7: سود تقسیمی هر سهم (DPS)چیست؟
همه ساله شرکتها بخشی از سود خالص را مطابق قانون (ذخیره قانونی) و بخشی را براساس نیاز شرکت نزد خود نگهداری میکنند و مابقی را بین سهامداران تقسیم مینمایند. بنابراین سود تقسیمی هر سهم از تقسیم کل سود قابل تقسیم به تعداد سهام شرکت بدست میآید.
8: درآمد هر سهم (EPS) چیست؟
درآمد هر سهم یا به اختصار EPS، از تقسیم سود خالص شرکت پس از کسر مالیات، بر تعداد کل سهام شرکت، محاسبه می شود.
9: در چه صورت افزایش سرمایه شرکت به سهامداران تعلق می گیرد؟
افزایش سرمایه به سهامداری تعلق می گیرد که در تاریخ اجرای مصوبه مجمع عمومی فوق العاده شرکت مبنی بر افزایش سرمایه، مالک سهام شرکت باشد.
10: چند روش برای افزایش سرمایه وجود دارد؟
شرکتها از سه روش میتوانند سرمایه خود را افزایش دهند. الف) از محل سود انباشته و اندوخته طرح و توسعه در قالب سهام جایزه ب) از محل آورده نقدی و مطالبات در قالب حق تقدم ج) از محل صرف سهام. در روش اول شرکت، سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه را به سهامداران می دهد و برای این کار نیازی به پرداخت وجه توسط سهامداران نمی باشد. در روش دوم شرکت، سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه را به ازای دریافت 1000 ریال برای هر حق تقدم (به قیمت اسمی سهم) به سهامداران می فروشد. در روش سوم با سلب حق تقدم سهامداران، سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه به قیمت بازار مورد پذیره نویسی کلیه متقاضیان قرار می گیرد.